Skånska vägskydd: Ravlundabro (Signaler/säkerhet)

av Mattias Månsson @, Arlöv - Skåne, söndag, januari 30, 2011, 14:37 (3519 dagar sedan) @ Gunnar Ekeving

Här kommer några lite nyare bilder från Ravlundabro.

Igår påbörjades nämligen arbetet med att renovera dessa bommar. Det är en bit över 10 år sedan bommarna målades senast och det börjar synas. Förra gången skedde rostsanering och målning med bommarna monterade på plats. Det blev mycket vevande upp och ner hela tiden för att släppa förbi väntande bilar. För att få ett bättre resultat den här gången är planen att montera ner bommarna för att blästra och få till en riktigt bra grundmålning.

Gårdagens uppdrag var alltså demontering för blästring.

[image]
Plankorsning Ravlundabro före arbetets start.

[image]
Alla bultar testlossas först för att se om vi behöver hämta gasen för att hjälpa några på traven. Alla bultar i bomstativen var dock medgörliga.

[image]
Demontering av motvikterna. Dessa bultar var dock svårt rostskadade och lossade med hjälp av huggmejsel och bågfil. De sista åren har motvikterna varit försedda med ett "nödförband" pga dessa rostskadade bultar.

[image]
Bomstativet efter demonteringen av första bommen.

[image]
Båda bommarna nerplockade och inväntar lastbilen för transport upp till Brösarp.

[image]
Inlastning av motvikter.

[image]
Arbetsstyrkan som fick hugga i. Vi trodde först att bommarna skulle bli relativt lätta när motvikterna var demonterade men ack vad vi bedrog oss. Tydligen är nedersta delen av rören fyllda med betong för att hjälpa till att barlasta och slippa ytterligare vikter.

Förhoppningsvis blir det fler bilder när arbetet med rostsanering kommer igång nästa helg.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum