Hovmansbygd (Byggnad)

av B, Tuesday, June 03, 2008, 13:10 (5804 dagar sedan) @ 1067

Håller med Granis, att med ett så stort och omfattande nät av järnvägar med denna udda spårvidd som många inte visste funnits borde lyftas fram mer! I Kristianstad står tyvärr inte allt under tak, fortfarande står där tre st vagnar möjligen fyra st? Den vagn jag vurmar för allra främst som gammal blekingebo är ju den Ist-vagn som står under bar himmel och rostar upp. Innan sockerbruket i Karlshamn lades ner 1954 användes dessa vagnar mycket på 1067-banorna där betlastning förekom. Detta är för övrigt den sista(såvitt jag vet)Ist-vagnen. Finns ju dock mycket annat intressant där med som behöver minst lika mycket vård och omsorg..

En positiv sak i allt detta är att nuvarnade ordförande i mfösj är ju lite av en 1067-fantast och väl bevandrad med dess historia. Kanske finns nu en större möjlighet att kunna ta tag i detta bättre än innan?

Mitt förra inlägg jag skrev, skrevs under all hast på jobbet därför lite stavfel här och var.. Skulle kunna skriva ännu mer om denna mycket trevliga förening då det har varit lite av ett skötebarn för mig och en underbar plats attt komma till. Visst är det tråkigt att utvecklingen tar en sådan vändning JUST när vi äntligen börjat få allt på plats med spår utlagt med trallor på,(gåva ifrån gotlandståget som dom tog med sig när dom rev Fridafors station 1982) och även kontor och autentisk väntsal var helt färdigställda. Mycket mycket trevligt! Synd att inte alla 1067-fantaster hann se detta:-(

När vi monterat upp vattenhästen så inkom klagomål ifrån en granne, och dessa klagomål fick faktiskt avslag där kommunen ansåg att "en" vattenhäst i över hundra år stått på den plats och utgjorde ett mycket trevligt inslag i bruks och järnvägsmiljön. Så kommunen har inte alltid varit oäviga inte.

Som sagt! När tiden är mogen och tillfälle ges med plats m.m. ska jag "försöka" ordna med att min stora samling visas för allmänheten.

Tills dess får man njuta av den samling som nu finns på Karlshamns museum.

MVH/B


Hela tråden: