1067 (Byggnad)

av B, Tuesday, June 03, 2008, 14:23 (5803 dagar sedan) @ Granis

Glömde säga förut att före min tid i KVBJ-föreningen så tillfrågade föreningen Mfösj i kristianstad om sitt intresse att få som deposition eller överta några 1067-vagnar för grundlig renovering samt målning. Detta förslg avslogs ifrån Kristianstads håll då deras motivation var mycket över att vi inte skulle lyckats ordna detta. Såhär i efterhand så vet man ju hur mycket möda vi gjorde oss med att lyckas komma över de vagnkorgar som där finns ännu. Vi hade ett evigt sökande efter hjul till dessa vagnar, som vi dock lyckades hitta strax innan huset såldes. Även en MDR-tralla finns där ifrån Hagalund, visserligen normalspårig men var tänkt att spåras om med tiden.

Ska dock klargöra en gång för alla att denna förening fortfarande mig veterligen finns kvar med ny ordförande "Anders Randver" även ägare av Ebbamåla bruk. Dock gick jag ur föreningen när det började att gå baklänges:-( Planer fanns att ev alla medlemmar skulle gå ihop och köpa loss den andra halvan men det handlade tyvärr om för mycket pengar.

Kanske dom kan gör något gott av det som finns där nu? Randver har ju funnits med på ett hörn under föreningstiden genom att vi fick rälsen av honom. Mycket i denna förening har skänkts av medlemmarna och som gavs chans att få tillbaka sina föremål innan huset såldes men många avstod och lät det följa med till museét. En stor bidragsgivare var för övrigt den fd stinsen Gösta Elionsson i Grimslöv som donerade ganska mycket till vår förening där han även var hedersmedlem.

Hälsn! /B


Hela tråden: