Mäklare, mäklare (Byggnad)

av Rasmus Axelsson, Wednesday, June 11, 2008, 08:29 (5797 dagar sedan) @ Erik Samuelsson

Får man skriva vad som helst för skit? Skulle snickarglädjen suttit där sen 1800-talet?!

Mäklare får av någon anledning använda sitt »nyspråk« för att sälja hus - jag har nästan varit intresserad av att gå en mäklarutbildning för att se hur de lär ut att vinkla ALLT.

Fasaden byttes ut nån gång 1999-2000, men vad man gjorde med den läckra eternitpanelen vet jag inte. De stora fönstren måste ha bytts ut under mitten av 1900-talet medan de mindre fönstren på husen tycks vara ursprungliga. Några inre socklar och lister är kvar. Det finns faktiskt några spegeldörrar kvar inne, men de flesta tycks vara klädda med masonit. Det enda som kändes något sådär orört inuti huset var nog två trösklar där äldre färg syntes... i övrigt är alla ytmaterial äckligt släta och nya - mycket karaktärslöst!

Fy fan vad folk gör med vårt kulturarv! Bränn upp eländet!

Nej, där håller jag inte med, huset har ju inte bett om det! Däremot är åtgärderna knappast varsamt utförda med hänsyn till byggnadens värden och det skulle kanske »bestraffas«. För det första kanske man kan lära sig något av misstagen, för det andra är det ett minne från vår tids renoveringar och för det tredje så står stommen kvar där med möjlig restaurering.

Annars finns tre anledningar att köpa stället en snygg lastkaj i kalksten, 100 m spår på tomten samt den förmodligen sista arbetsboden längs Svartåbanans sträckning.


Hela tråden: