Hjälp! - kompletterande mejlinfo (Trafikchefen)

av Arne, Kungsholmen 王の島, Monday, May 16, 2011, 23:04 (4332 dagar sedan) @ Anders Johansson

Hej Gustaf,

Den har troligen inte pajat alls.

Liksom för oss alla andra gäller att första gången med den nya layouten får man på övre raden skriva in antingen sin mailadress eller abonnemangsnummer, som troligen börjar med ett u plus 8 siffror.
Passwordet är det samma som tidigare.
Det är till och med troligt att om Du på övre raden skriver ett u får Du resten som förslag...

Och en annan variant är att börja skriva första bokstaven i din e-postadress varpå det kommer en rullgardinsruta med de mejladresser som börjar med den bokstav du skrivit. Sedan är det bara att klicka på den adress du vill kolla e-posten på. Och har du skrivit in ditt lösenord tidigare så kompletterar väbbläsaren med rätt ord. Så gör det i alla fall i Firefox om du konfigurerat inställningarna rätt.

Sedan är det bara att klicka på knappen märkt Logga in! Lätt som en plätt alltså. Men varför använda väbbmejlen om du ska logga in på din hemmadator? Det är väl då enklare att använda någon mejlklient som Outlook Express, Thunderbird eller IncrediMail etc. Då får man ju faktiskt en mängd extrafunktioner som inte finns ens nu i den uppdaterade väbbmejlen från Telia.

PS. Det kan t.o.m. räcka med att klicka i rutan för Användarnamn med vänsterknappen på musen för att man ska få alla de Teliaadresser man eventuellt har aktiverade att synas i rullgardinsmenyn. Så fungerar det i varje fall på min FF 4. :-)

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden: