Morrgans åsikt om FVJ (Järnvägs- och Museiföreningar)

av fd medlem, Friday, January 18, 2008, 19:36 (5935 dagar sedan) @ Uno P

Morrgans åsikt om FVJ (Järnvägs- och Museiföreningar)
by Uno P , Tuesday, January 15, 2008, 18:45 @ Gunnar O.

"En sådan lösning diskuterades på föreningens styrelsemöte i söndags. Om stämman upplöser sig själv den 19 januari så är det redan nu tagit beslut om att kalla till en stämma/möte före årsmötet."

Eftersom ingen mer information om detta finns på hemsidan eller har givits på annat sätt verkar det vara ett tomt löfte. Vilken agenda skall gälla då? Syfte? Ytterligare ett försök att lägga ut dimridåer och få arbetsro?

"Det som föreningen behöver just nu är arbetsro. Det finns mängder av viktiga projekt och förhandlingar som har tappat fart. Hösten och vintern har lindrigt sagt varit fruktansvärda för alla som har försökt jobba för föreningen. Framför allt hotbilden utifrån har varit påtagligt arbetsam. Nyblivna medlemmar har ringt runt och försökt skapa missnöje, hotat och varit allmänt otrevliga. Även via e-post har hotelserna framförts. De som här på forumet har försvarat verksamheten har blivit uppringda och tillrättavisade. Utöver detta så har föreningen kommit i konflikt med en numera f.d. medlem. Något som väl ingen här har kunnat missa?
För att åter få fart på verksamheten i Klippan så behöver föreningen nu all hjälp den kan få."

Jag är inte förvånad att sådant har förekommit. Det finns flera talesätt som passar in på situationen. "Som man bäddar får man ligga" eller "öga för öga, tand för tand". Naturligtvis är det inget som skall förekomma i en förening vare sig från styrelseledamöter mot medlemmar eller mot styrelseledamöter från medlemmar. Man måste kunna få framföra avvikande åsikter utan att bli påhoppad på olika sätt.

Ja, det är ganska anmärkningsvärt att Uno & Co vill dra ett streck och kunna fortsätta, som om ingenting har hänt, eftersom det är dom som är inblandade i allt och grunden till allt strul. Hade dom varit förtroendvalda politiker är jag övertygad om att deras arbete hade granskats mycket noggrannare och dom hade tvingats avgå för länge sedan.

Mitt förtroende för dom är helt borta sedan länge och dom har knappast något stöd av andra föreningar, tvärt emot vad dom hävdar. Detta är bara ett sätt att inge sig själva förtroende inför andra och att försöka lura andra. Det är tvärtom så att FVJs styrelses agerande de senaste åren kan komma att ge andra föreningar badwill på många olika sätt.

Ni som inte har insyn i detta, men som med lust och olust läser alla inlägg om FVJ, låt inte adrenalinet rinna till utan läs sakligt vad som har skrivits. Ta det till er, försök läsa mellan raderna, för det bara toppen av ett isberg som syns. Det är knappast ens fel att två träter.

Enda sättet för föreningen att gå vidare är att man får en helt ny styrelse utan kopplingar till den gamla, så att den nuvarande styrelsens arbete kan granskas ordentligt. Det finns mycket som behöver komma i dagen. Först när detta är gjort kan föreningen kan komma på fötter igen.:-)


Hela tråden: