Järnvägsmuseum i Ängelholm stänger (JvmV informerar)

av strutsen i sanden, Saturday, September 03, 2011, 16:36 (4611 dagar sedan) @ Göran Engström

Det är en tragisk utveckling vi går till mötes kan man ju lugnt säga
Jaha, inte helt oväntat att museet i Ängelholm avvecklas eller avyttras. Trafikverket ska lägga även ner Vägmuseét i Borlänge också.
Dala-Demokraten
Frågan är väl vad kommer att vara kvar efter att Trafikverkets museipolitik har fått sagt sitt. Ett degradering och allt minskade anslag till den verksamheten.
Trafikverket har fullt upp med att riva alla möjliga slags byggnader för ofantliga summor pengar. Järnvägarna är nedslitna, vägarna är lappade och nästintill helt slut, det är väl bara vägarna mellan Stockholms finare kvarter och Riksdagshuset som håller bra standard.
Att museet i Ängelholm går med 7 miljoner i förlust är väl inte mycket pengar. Det motsvarar ungefär vad 12 Riksdagspensionärer får varje år.
Men det är väl så att vi får skylla oss själva egentligen eftersom vi har valt den styrelse i Sverige vi har det det är helt oket att bara se till sina egna behov och vill inte betala skatt.
Det är tragiskt men vi får sikta på att när Sverige är privatiserat och avreagerat att någon rik person kan ta över de kvarvarande museerna och ha på sin tomt och gotta sig åt själv och på så sätt bevaras samlingarna till eftervärlden


Hela tråden: