Frågor om stationen i Vittsjö (Historiskt material)

av Karin Floryd ⌂ @, Skövde, söndag, juli 06, 2008, 11:13 (4528 dagar sedan)

Hej! Karin heter jag.
Jag växte upp i Vittsjö i Skåne och de senaste åren har jag skrivit småartiklar i hembygdsföreningens årsbok. Årets artikel tänkte jag skulle handla om järnvägsstationen.

Stationen är liksom knutpunkten för mycket av det som händer i en liten ort. I artikeln går det att väva in historia, folk och bilder, alla som har åkt eller promenerat genom byn har passerat stationshuset så det finns hur mycket som helst att skriva om.

Mina föräldrar bor kvar i Vittsjö. Pappa har mycket historier om allt möjligt. De har stort underhållningsvärde och en del av dem kan nog vara sanna. Men om jag skall kunna skriva en artikel så kan de inte bara bestå av skrönor! Maken har lite faktaböcker och jag har skrivit till hembygdsföreningen i Vittsjö och frågat vad de har för material. Jag tror att ordföranden är på semester för jag har inte fått svar än.

Det är svårt att fråga efter material när man inte vet vad som finns nedtecknat. Mina frågor blir ganska oprecisa. Därför undrar jag nu: Vart skall jag vända mig med frågor om stinsar och spår och trafik och antal passagerare och gods och vagnar och annat, som går att ha som stomme i en berättelse?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum