Påhittade namn på Järnvägshistoriskt Forum (Forumet)

av WS, lördag, juli 19, 2008, 14:55 (5094 dagar sedan) @ Baloo

Hur kan vi vara säkra på att du verkligen heter Bengt Nordh och hur kan vi vara säkra på att jag inte är döpt till Baloo?


När du presenterar dig säger du knappast Baloo. Jag tycker det tillhör vanlig hyfs att uppträda med sitt namn. Naturligt får du lita på mig när jag säger att jag heter Jan Frelin.


När jag presenterar mig säger jag precis vad jag heter och om någon frågar mig öga mot öga om jag skriver på forum på nätet säger jag precis hur det ligger till. På nätet ser jag dock ingen vits med det riktiga namnet enligt skäl ovan och jag anser att det tillhör vanligt hyfs att bete sig vettigt mot folk oavsett om man kallar sig Karl Hansson eller Snurrebult. Därmed är namnfrågan fullständigt irrelevant för mig och även för en del av de miljarder som sitter vid datorer anslutna till Internet världen över.

Om man altid kör med sin inarbetade signatur, oavsett hela namnet, smeknamn eller förkortning så kan jag inte se nåt stort problem.

Men. Helt avgörande är ju att man kör med raka rör och kan stå för det man skriver. Det man skriver här till en person bör vara av sådan art att man kan säga det även vid en träff på riktigt vid fikabordet.

Visst, nån gång ibland kan man ju se inlägg som är tvivelaktiga, men detta är väl mer undantag än regel. Håller dock helt med om att det är mycket allvarligt om någon använder/utnyttjar en annans skribents signatur och skriver saker som den rätta "signaturägaren" sen kan få problem med. WS.


Hela tråden:

 

powered by my little forum