Fjärren i Skogstorp - ur "skrönikan" (Järnväg allmänt)

av Christer Fredriksson @, fredag, januari 27, 2012, 09:19 (2992 dagar sedan) @ Roger Lundberg

Ja TGOJ-andan genomsyrade hela TGOJ verksamhet vilket medförde att de flrsta trivdes mycket bra med sina arbeten.
När det gällde Fjärren, så kände all personal där till lokförarna och hur de körde och deras kapacitet så det var bara att manövrera signaleringen efter person och tåg så att allt flöt så bra som möjligt när det gällde att få fram tågen på smidigaste och ekonomiska sätt.
När det gällde ställverks-personalen på TGOJ stationer, Tkl, mfl.,och lokförare, så kände även de till personalen på Fjärren och hur de ville ha det och var därmed förberedda på vad som skulle hända under tågens gång på TGOJ. Vissa Fjtkl var mycket byråkratiska och skulle följa alla bestämmelser till punkt och pricka i ordets bemärkelse. Andra följde tågens rörelser på spårplanen och lade växlar och signaler därefter utan onödiga telefonsamtal mellan Ställverk, lokförare och Fjärren. Under hösten med lövfällningen samt vid mycket tunga tåg var något som de flesta Fjtkl med kunskap om förarnas kapacitet och körskicklighet kunde hantera på ett exemplariskt sätt. Mycket sällan att man körde "bet" med malmtågen, utan man såg alltid till att de kunde ha den hastighet de krävde denom att aldrig stoppa dem för nära väntade motlut. Här var TGOJ personalkännedom till stor nytta för alla parter!
Ggm var ett sådant ställe där några "försiktiga" Fjtkl alltid krävde tfn-samtal mellan lokförare och Fjtkl vid expediering av norrgående och norrifrån kommande tåg från och till Ggm via Spår B, där man skulle backa ut och in från huvudlinjen till själva bangården och vice versa, vilket alltid försinkade tågen.

Jag hade önskat att flera av dagens förare hade fått uppleva det som Roger framhäver, nämligen den fina TGOJ-andan som då genomsyrade alla personal i företaget. Alla hade fokus på rätt-tidighet och funktionalitet samt kunden i fokus med största möjliga glädje och hjälpsamhet mot alla!
Tider som gått forever!?!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum