Ny forumleverantör (JvmV informerar)

av Trafikchefen Järnvägshistoriskt Forum, Monday, December 17, 2007, 20:52 (5967 dagar sedan)

Eftersom Parsimony stänger Järnvägshistoriskt Forum den 4 februari 2008 har vi bestämt oss för att som ny forumplattform välja "My little Forum" som är en gratis programvara.
Vi har nu lagt den på vårt webbhotell och adressen är www.jvmv2.se/forum
Försvenskningen av programvaran är ännu inte helt klar men blir det förhoppningsvis inom en snar framtid.

Bland det som är nytt är att man vid inskrivning av inlägg kan välja vilken kategori som passar bäst. Man kan även välja vilken visning som passar bäst, trådad eller tabellvisning.

Registrering är frivillig och sker helt automatiskt. När du har registrerat dig får du ett mail till den epostadress som du har valt. I mailet står det hur du ska göra för att aktivera din registrering.
Som registrerad behöver du inte skriva in "Spam Check". Du har dessutom 60 minuter på dig att redigera ditt inlägg. Vidare är ditt namn eller alias skyddat från obehörig användning. Du kan även tryggt ange din epostadress eftersom ingen annan, inklusive spamrobotar, kan se den i klartext.

Arbete pågår med framtagning av en användarhandledning!

Regler för forumet hittar Du här: http://www.jvmv.se/forum/index.html
Välkommen till det nya forumet och förhoppningen är att du ska trivas lika bra som förut, kanske ännu bättre! :-)

IP-adresser och gamla forumet?

av Rasmus Axelsson, Wednesday, December 26, 2007, 16:13 (5958 dagar sedan) @ Trafikchefen Järnvägshistoriskt Forum

Finns det någon möjlighet att visa IP-adresser i inläggen? På så sätt skulle alla kunna se de beryktade anonyma insändarnas "hemvist"...

Hur blir det med gamla forumet? Kan man be Parsimony om databasens innehåll? Isåfall är det åtminstone teoretiskt möjligt att överföra det gamla innehållet till den nya...

IP-adresser och gamla forumet?

av Trafikchefen Järnvägshistoriskt Forum, Wednesday, December 26, 2007, 22:44 (5958 dagar sedan) @ Rasmus Axelsson

Forumets Moderatorer har tillgång till IP-adresserna.

När det gäller det gamla forumet ska vi försöka föra över de gamla inläggen till detta forum. Skulle det inte gå kommer alla gamla inlägg att finnas kvar i en fil för senare bearbetning och tillgängliggörande.

Hva med bilder?

av Henrik B. Backer, Friday, December 28, 2007, 17:43 (5956 dagar sedan) @ Trafikchefen Järnvägshistoriskt Forum

Vil få begynne med å gratulere med det nye forumet. Jeg er nesten daglig innom dette forumet og synes bestandig det er noe interessant å lærerikt her. Så gratulere og til lykke!

Men blir det mulig å legge ved bilder sammen med innleggene? Jeg forstod aldri helt hvordan det var ordnet på det gamle forumet, men ettersom det skulle komme ny løsning brød jeg ikke med det.

Benytter samtidig anledningen til å ønske alle på forumet et godt og fremgangsrikt nytt år - på alle sporvidder!


Beste hilsen Henrik B.

Svenskt Tågforum erbjuder hjälp

av Niklas Bygdestam, Friday, December 28, 2007, 18:06 (5956 dagar sedan) @ Trafikchefen Järnvägshistoriskt Forum

Svenskt Tågforum erbjuder hjälp med detta nya forum. Både Järnvägshistoriskt Forum och Svenskt Tågforum skulle verkligen vinna på detta samarbete. Forumen har samma server och exakt samma uppbyggnad. Deras moderatorer har haft sitt forum längre och har vana vid detta. Och så skulle båda forumen vinna på samarbete rent socialt. Jag hoppas verkligen att Järnvägshistoriskt Forum tar emot Svenskt Tågforums erbjudande om hjälp

http://www.svenskt-tagforum.se/ST/index.php?id=549

Svenskt Tågforum erbjuder hjälp. Nej Tack

av Trafikchefen Järnvägshistoriskt Forum, Friday, December 28, 2007, 19:03 (5956 dagar sedan) @ Niklas Bygdestam

Som läget är idag kommer vi inte att etablera något samarbete mellan våra respektive forum, detta eftersom våra inriktningar och bevekelsegrunder står mycket långt i från varandra.