GHJ jagar prylar (Anslagstavla, resor mm)

av Ante Svensson, Wednesday, September 17, 2008, 01:42 (5698 dagar sedan)

Gotlandståget är på ständig jakt efter grejor till banan. Det vi saknar i våra gömmor är kryssmärken och stolpar till dessa av den äldre modellen som består av två L-järn. Dessutom behöver vi fyra stycken plåtstinsar. Finns det någon som har något av detta att avvara så hör av er till mig på mejltoredaktionkanelbullegotlandstaget.se

Ante Svensson
GHJ

GHJ jagar prylar

av Micke Carlsson., Wednesday, September 17, 2008, 08:51 (5698 dagar sedan) @ Ante Svensson

Plåtstinsar finns väl om jag inte missminner mig fortfarande i Banverkets materialkatalog? Alltså hyll- eller beställningsvara!

Det kan inte gärna vara dyrare att köpa därifrån än att tanka sig fattig och åka färja land och rike runt för att hämta en avskuren rostklump i Knäckebröbodatorp?

GHJ jagar prylar

av Erik Samuelsson, Wednesday, September 17, 2008, 08:53 (5698 dagar sedan) @ Micke Carlsson.

Kanske vill man ha en mer historiskt intressant plåtstins än nytillverkade? Tänker närmast på nitar och kattöga.

ES

GHJ jagar prylar

av Micke Carlsson., Wednesday, September 17, 2008, 08:58 (5698 dagar sedan) @ Erik Samuelsson

Ja, det är förståeligt isåfall.

GHJ uppdaterar dessutom

av Ante Svensson, Wednesday, September 17, 2008, 13:10 (5697 dagar sedan) @ Ante Svensson

På hemsidan finns en hel del nytt för den intresserade. Förutom stora bildsjok från Örebro och Museijärnvägens Dag så är vår fordonssida uppdaterad med bland annat bilder på flyttningen av SlRJ F 500 till Hesselby samt SlRJ G 546 som hämtades i förra veckan. Dessutom har Daniel redan nämnt bilderna från SkJ i somras.

Annat som pågår är korgrenovering av GJ C 44 samt påbörjad renovering av en NNsp. C 44 är en vagn vi hoppas kan få sin "roll out" kommande sommar.

Ante

GHJ:s hemsida

GHJ jagar prylar

av Anders Johansson, Wednesday, September 17, 2008, 19:40 (5697 dagar sedan) @ Ante Svensson

4 plåtstinsar! Det kräver nästa en förklaring.

GHJ förklarar

av Ante Svensson, Thursday, September 18, 2008, 11:48 (5696 dagar sedan) @ Anders Johansson

De ska stå på de fyra anhalter vi ska bygga mellan Munkebos och Eken!;-)

Skämt åsido, de är naturligtvis avsedda för eventuellt kommande behov. Den planerade banan har stationerna Roma, Tule och Hesselby samt anhalterna Roma Kungsgård, Kambshagetorp, Nygårds (Stall Dalhem) och Eken. Munkebos läggs troligen ned. Vid två av dessa anhalter lär resandeutbytet kunna bli stort, i alla fall periodvis. Troligen lär dock bara stationerna ha fasta uppehåll. Anhalter på Gotland hade när det begav sig till en början skivsignaler av diverse olika modell, men under 40-talet införde i alla fall GJ plåtstinsar, något som SJ sedan införde överallt. Till en början hade GJ:s stinsar svart kant på skivan istället för röd, något som SJ gav dispens för i början innan alla plåtstinsar blev gulröda enligt standard.

Ante