Gamla och nya Bron över Kolbäcksån i Fagersta (5 bilder) (Fotografier/bildfrågor)

av Ulfe, Sunday, October 29, 2017, 15:45 (2369 dagar sedan)

Bron över Kolbäcksån på linjen mellan Fagersta och Frövi, belägen några hundra meter s.v. Fagersta C. Text under bilderna.
[image]
Hämtad från bygdeband, år och fotograf okänt.

[image]
Hämtad från bygdeband, år och fotograf okänt. Det är en portal t.v. har den något att göra med kontaktledning och öppningsbar bro? Kontaktledningsstolparna ser nya ut?

[image]
Hämtad från bygdeband, år och fotograf okänt.

[image]
Fotograferad pappersbild från Fagersta hembygdsgårds bildarkiv. Bilden tagen mot Frövihållet. Ändrat, bilden är nog tagen mot Fagerstahållet.

[image]
Nya bron 2008, det syns tydligt att brofundamenten är höjda för att få högre segelfri höjd och kunna slopa svängbron, som var i facket näst längst till vänster. Ett helt nytt fundament har byggts där fackverksbron fanns förut.

Gamla och nya Bron över Kolbäcksån i Fagersta (5 bilder)

av ak44, Sunday, October 29, 2017, 18:54 (2369 dagar sedan) @ Ulfe

En dykdalb tycks ha slagit rot och frodas med grenar och blad. ;-)

Gamla och nya Bron över Kolbäcksån i Fagersta (5 bilder)

av Överkörmästaren, Sunday, October 29, 2017, 21:33 (2369 dagar sedan) @ Ulfe

[image]
Hämtad från bygdeband, år och fotograf okänt. Det är en portal t.v. har den något att göra med kontaktledning och öppningsbar bro?

Ja, lite svårt att se detaljer men rimligen står portalen på bropelaren och bär upp kontaktledningen för brons fasta del, medan den "tredje" stolpen står på svängspannet och bär upp dess kontaktledning. Det jag aldrig blir klok på är hur kälkarna fungerar vid svängbroar men det här var kanske den sortens bro där svängspannet lyfts något vid öppning?

Gamla och nya Bron över Kolbäcksån i Fagersta (5 bilder)

av Alex, Tuesday, October 31, 2017, 22:56 (2367 dagar sedan) @ Ulfe


[image]

Tror mig sett denna bild tidigare. Vad föranleder det brokiga tåget? SJ lok, norsk sovvagn, utrangerad SJ-vagn och en "Grand Tour" vagn från Inlandsbanan.

Mvh/Alex