Söderhamn vill ha ånglok (Fordon: allmänt)

av Granis, Tuesday, February 12, 2008, 09:36 (5890 dagar sedan)

(Naturligtvis bättre än skrotning; lika bra att skriva det på en gång...)

Gamla tider kommer åter, d v s kommuner som vill ställa upp "praktfulla ånglok" som "minnesmärken": Söderhamns kommun tillhör enligt "Söderhamns Kuriren" de som framfört intresse till SvJvm att få överta ett dylikt lok. Det ska dessutom ställas upp tillsammans med "tre vagnar" från vilka det ska "serveras godsaker". Måhända siktar man på att få tag på vagnarna via SvJvm också? Kortfattad sammanfattning av artikel på Kommunen vill köpa ånglok

Söderhamn vill ha ånglok

av Granis, Friday, February 15, 2008, 09:16 (5887 dagar sedan) @ Granis

Tydligen umgås man med planer på att göra "stjärnkrog" i det tågsätt man vill ha i Söderhamn. Vore ju i o f s roligt om det enbart var loket som då avsågs; att värma matlådan eller rentav steka ägg och fläsk på skyffeln inne i fyren har ju hänt :-) . Men "stjärnkrog" i så fall är kanske att ta i... Se Ånglok kan bli ungdomsvård i "Söderhamns Kuriren".

Hur "ungdomarna" kommer in i bilden framgår inte riktigt av den korta notisen; om det handlar om jobb på nämnda krog och/ eller att de skulle svara för renoveringsjobbet med "lokvagnarna"? Och det kanske finns underlag för en "drogfri" stjärnkrog i järnvägsmiljö i Söderhamn? Nåväl. Det ska i varje fall bli spännande att se vad som blir av med de fordon SvJvm tänker avnyttja.

/ L G