Gamla fotografier i "Västarvet" (Fotografier/bildfrågor)

av Hans Keller, Thursday, February 14, 2008, 18:19 (5887 dagar sedan)

Det går att hitta en hel del gamla fotografier med järnvägsmotiv från Dalsland och Västergötland i nedanstående databas. Bla håller man på att lägga in alla foton av Herman Ahlin. Denne amatörfotograf var verksam under 1900-talets första decennier, och är kanske mest känd för sin dokumentation av trafiken på Dalslands kanal under 1910-1920-talen. Men även järnvägar, kraftstationer, industrier mm förekommer. HA var mycket noggrann med att för varje bild ange alla tekniska uppgifter såsom bländare, objektiv, filmsort mm.

http://www.vastarvet.se/

Man får leta i bilder från Då och Nu, sök i fotodatabasen för Dalslands Fornminnes och Hembygdsförbund. Man kan söka Ahlins bilder på tex ort Bengtsfors eller Upperud.

Söker man i "alla" fotobaser hittar man en hel del järnvägsfoton från Västergötland. Tex Skara med VGJ äldsta motorvagnar eller Falköping-Ranten bangård. Vissa missar har man dock gjort. Bla en bild från Västervik med ett persontåg på utfarten. Bilden anges som troligen Skövde!

Söker man på föremål och "järnvägar" visar det sig att Västergötlands Museum
har en del gamla modelltåg i sitt register./HK

Gamla fotografier i "Västarvet"

av Kirby, Thursday, February 14, 2008, 18:40 (5887 dagar sedan) @ Hans Keller

Hej!

Jo, det finns intressant bilder. Tyvärr, från min del åtminstone, finns det inte så mycket av ÅmÅJ. Frågade mannen i Vänersborgs Museum, och han sade att dom har många bilder som inte finns på sidor men dom saknas pengar.

[image]

Ännu inte säkert varifrån det har bild kommer.

H/Kirby

Gamla fotografier i "Västarvet"

av Kirby, Friday, March 07, 2008, 16:06 (5865 dagar sedan) @ Kirby

Nu vet jag varifrån bild är:

[image]

Ritningen kommer från Lantarkivet i Göteborg.