Kulturrådets stödpaket (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Anders Nordebring, Monday, June 15, 2020, 19:55 (1405 dagar sedan)

Som det kan läsas här kom idag Kulturrådets beslut om fördelning av den första delen av det särskilda stödet till kulturverksamheter som till följd av pandemin drabbats av inkomstbortfall. Kulturrådet säger detta om bidraget: »Stödet fördelas till arrangörer av kulturevenemang och konstnärligt verksamma aktörer för intäktsbortfall eller merkostnader som beror på inställda och uppskjutna kulturevenemang i Sverige till följd av covid-19. Evenemangen skulle ha varit öppna för allmänheten och hållits före den 31 maj 2020 för att få stöd.» Bidrag har kunnat utgå med högst 75 % av den förlorade intäkten.

Dagens beslut omfattar ansökningar om mindre belopp än 100 000 kronor. Det visar sig att järnvägsföreningar har ansetts falla inom stödets målgrupp; KUJmf och SKÅJ har fått bidrag. I KUJmf:s fall gällde ansökningen bortfall av ersättning för att delta i en utfärd längs banan.

Kulturrådets stödpaket

av Anders Svensson, Monday, June 15, 2020, 21:43 (1405 dagar sedan) @ Anders Nordebring

Och i SKÅJs fall handlade det om två inställda evenemang under april och maj. Från välunderrättat håll sägs det att det kan vara mer bidrag på gång för att även kunna täcka in sådant som skulle arrangerats efter maj. //Anders, SKÅJ och JHRF

Kulturrådets stödpaket

av Micke D, Monday, June 15, 2020, 23:25 (1405 dagar sedan) @ Anders Svensson

Jättekul att läsa att det kommer vår bransch till hjälp! Även om man tycker att våra verksamheter föll inom ramarna, så vågar man inte riktigt tro på det, innan man verkligen når fram till resultatet!

Hälsningar Micke Däckfors

Kulturrådets stödpaket - del 2

av Anders Svensson, Tuesday, June 16, 2020, 15:26 (1404 dagar sedan) @ Micke D

Nu idag har beslut om bidrag till de som sökt över 100 000 SEK kommit. I denna omgång är det fyra från museitågsområdet som fått bidrag - FSVJ, NJ, Smalspåret i Hultsfred och SMoK - FSVJ och SMoK dock betydligt mindre än de sökt (utöver den reducering till 75 % som alla får). NJM och ÖSlJ har fått avslag - i gårdagens första bidragsomgång var det ingen från museitågsbranschen som fick avslag. Således totalt sett inte så många som ens sökt, men för många är det nog först i juni som det här med aktiviteter börjar på allvar (och det man kunde få bidrag för var inställda aktiviteter t o m maj). Sammanställning över denna andra bidragsomgång finns här. //Anders, JHRF