JVM avvecklar hjulpar och boggier (Järnvägsmuseet informerar)

av HP, Monday, June 22, 2020, 11:30 (1397 dagar sedan)

Hej, som jag tidigare berättat så håller vi på att inventera och städa bland hjulpar och boggier på JVM. Inventeringen är klar, och nu pågår arbetet med att bestämma oss för vad vi vill spara, och vad vi vill avveckla.

I mitten av augusti så vet vi vad vi planerar att avveckla, och jag kommer berätta på detta forum då om detta. Vi kommer då att sälja hjulpar och boggier till motsvarande skrotpris.

Från 24 augusti till 30 oktober kan man sedan komma och titta och bestämma vad man vill köpa, men vi vill poängtera att allt man köper ska vara avhämtat senast 30 oktober. Vi kommer ta emot besök och hämtning på kontorstid, vardagar efter överenskommelse. Det som kan lastas med vår egen maskin (hjulpar vagnar) lastar vi på, under dessa tider. Köper man tyngre grejor eller behöver lasta på helg, så löser man lastning själv.

Vi har full förståelse för föreningars ekonomi i detta läge, och vad det gäller betalningen funderar vi på att göra så att man får ett år på sig att betala, däremot så kommer vi hålla hårt på att hämtning ska genomföras enligt ovan, och är hämtning ej genomförd innan 30 oktober så kommer skrotning ske, eftersom vi har skrotaren på plats under november månad, och vi efter detta vill ha färdigstädat.

Vad det gäller hjulpar ovan, så handlar det enbart om normalspårsdito.

Med vänlig hälsning Henrik R, JVM

JVM avvecklar hjulpar och boggier

av Pelle i Västerås, Monday, June 22, 2020, 20:55 (1397 dagar sedan) @ HP

NBVJ i Nora är spekulant på boggier mod 91,07 samt stjärneker hjul till vagnar.
skicka gärna en lista på era axlar och lagerboxar