Tommy P. kontra WFJ (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Steen H. Mikkelsen @, Charlottenlund, danmark, Thursday, February 12, 2009, 08:42 (5551 dagar sedan)

Er det ikke Tommy Palmqvist, som hele tiden har stukket en kæp i hjulet på WFJ?
Mage til arrogance hos en "ansvarlig" kommunalpolitiker skal man lede længe
efter! Var det ikke på tide, at "Mr P." vendte tilbage til Mentalsjukvården -
denne gang som patient med diagnosen storhedsvanvid?
Eller hvad med at tilbyde ham en stilling hos Banverket, som jo i disse år gør meget for at ødelægge miljøet omkring jernbanerne?

Tommy P. kontra WFJ

av C.Andersson, E-län, Thursday, February 12, 2009, 09:48 (5551 dagar sedan) @ Steen H. Mikkelsen

Mr P må ha stort inflytande i fullmäktige. Han är en politisk broiler som har varit ett affischnamn inom järnvägsmotståndet i Vadstena sen 1981 då kommunen köpte banan. Då var debatten minst lika het som nu.

MEN den stora skillnaden mot då och nu är att fullmäktige idag är eniga i frågan. Tidigare var de borgliga partierna för järnvägen medan socialdemokraterna (som Mr P representerar) var emot.

Svårigheten består således i att opinionen har vänt. Mr P har lyckats övertala hela det politiska spektrat om att WFJ spelat ut sina kort, det enda undantaget är miljöpartiet och några få folkpartister.

Tommy P. kontra WFJ

av Christer Brimalm, Thursday, February 12, 2009, 10:50 (5551 dagar sedan) @ C.Andersson

Det stämmer inte helt. Samtliga minoritetspartier (oppositionspartier) från Kd till vänsterpartiet har nu samlat ihop sig och stödjer järnvägen. S och m har i och för sig en stark majoritet tillsammans, men det finns sprickor. Även inom dessa partier finns det järnvägsvänner. Det är alltså inte så att alla politiker i Vadstena är emot järnvägen.

Tommy P. kontra WFJ

av Erik Samuelsson (tillfällig), Thursday, February 12, 2009, 13:27 (5551 dagar sedan) @ Christer Brimalm

Det stämmer inte helt. Samtliga minoritetspartier (oppositionspartier) från Kd till vänsterpartiet har nu samlat ihop sig och stödjer järnvägen. S och m har i och för sig en stark majoritet tillsammans, men det finns sprickor. Även inom dessa partier finns det järnvägsvänner. Det är alltså inte så att alla politiker i Vadstena är emot järnvägen.

Men partipiskan är inte nådig i småkommuner. :-|

Jag tror man måste hitta en lösning där politikerna kan gå vinnare ur frågan - hur sjutton man ska lyckas med det. Det är där man kan hitta framgång.

Tommy P. kontra WFJ

av Conny Sernfalk, Thursday, February 12, 2009, 14:38 (5551 dagar sedan) @ Erik Samuelsson (tillfällig)

Det är bra att Christer eller andra WFJ:are korrigerar direkta felaktigheter här. Som utomstående är jag övertygad att alla berörda (som faktiskt inte bara är WFJ utan ex Arbetets museum, MRO, deltagande företag i den ekonomiska föreningen, lokala företrädare och samarbetspartners har fullt klart för sig vilka vägar som är möjliga och lämpliga strategier för detta.
Jag kan ana att opinionen och att frågan uppmärksammats lokalt på många olika sätt under året gjort att enskilda partimedlemmar från alla partier i Vadstena och förtroendevalda i både fullmäktige o nämnder tänkt ett och annat. För en del kanske det inte enbart handlat om att det är trevligt att ha en järnväg tuffande utan att den faktiska konflikten som finns (vara kvar - fullborda vräkning)även kan handla om:

1 Hur Vadstena kommun säkerställer utveckling och bevarande av det kulturella arvet överhuvudtaget och inser det kulturhistoriska värdet av både järnvägen och andra företeelser. Med rätt kulturpolitik kunde Vadstena nästan vara riksledande med att kunna levandegöra kulturhistoria (utan stora ekonomiska uppoffringar) i form av slott, Heliga Birgitta, knypplingstradtionen, lokala museer, museijärnvägen och aktivt främja privata kulturinitiativ m.m. Idag är kommunen långt ifrån denna inriktning...

2 Museijärnvägen och tillhörande samverkanspartners (rederi, lokala museer, ladugården m.fl)betydelse för att utveckla turismnäringen.

3 Även politiker som reagerat över hur ärendet berätts och eventuellt i strid med Kommunallagen.

4 Politik är att vilja sa en berömd politiker en gång. Det kan givetvis vara en svår avvägning som en politiker måste leva med att rösta enligt sin övertygelse eller partigruppens övertygelse. Det är också oppositionens vilja att åstadkomma splittringar i olika frågor inom majoriteten. Och det finns många exempel på hur enskilda röstat emot sitt eget parti lokalt.
Kanske enskilda politiker inom S reagerat över Tommy P ageranden i denna och kanske andra frågor. Lojalitet är inte lätt .....

Med tanke på att vadstena kommun styrs av den oheliga alliansen av S+M har oppositionens roll blivit mindre och man är beroende av att enskilda inom S+M röstar emot sitt parti....
Men jag skulle inte bli förvånad att det finns enskilda S+M politiker som inte stödjer Tommy Palmkvist i hans ibland låg vatten uttalanden. Kanske även tiden är på WFJ + andra intressenters sida när det gäller att svänga över pendeln till mer politiskt stöd i Vadstena. Tiden får utvisa ...

Tommy P. kontra WFJ

av Klas Blomberg, Thursday, February 12, 2009, 17:10 (5550 dagar sedan) @ Conny Sernfalk

Har jag förstått saken rätt så är TP 61 år gammal? Lyckas man segdra frågan tillräckligt länge hinner han alltså bli pensionär....

Tommy P. kontra WFJ

av Fredrik Bengtsson @, Bromma, Thursday, February 12, 2009, 17:32 (5550 dagar sedan) @ Klas Blomberg

Ja vad ska man säga, Grönköping är bara förnamnet !!
Verkar vara en hund begraven eller snarare en hel kennel !!
Det ska bli oerhört spännande att följa fortsättningen på denna historia och att det kulturvårdande förnuftet segrar