Brobyte genom historien (Järnväg allmänt)

av mormorsgruvan @, onsdag, november 25, 2020, 13:50 (57 dagar sedan)

Hur lång tid tog brobyte förr ? Bron över Vitån byttes år 1950 på 5 timmar och 30 minuter.

Brobyte genom historien

av Sven Bårström @, Järfälla, onsdag, november 25, 2020, 16:14 (57 dagar sedan) @ mormorsgruvan

Det varierar givetvis mycket.
Omkring 1970 hade vi på Sundsvallsdistriktet (och jag vill minnas i Luleå också) ett särskilt brobyteståg som klarade ett byte av små broar mot betongdäck på ca 4 timmars trafikavstängning. Själva brobytesvagnen bestod av långa kraftiga I-balkar upplagda i varje ände på öppna godsvagnar, troligen boggivagnar litt Ob. Avståndet mellan vagnarnas ändar mot varandra var drygt 16 m. Under uttransporten (som givetvis gick sakta) från närmaste station, hängde den nya betongbron (max 8 m lång) i fyra spel närmast den ena vagnen. Närmast den andra vagnen fanns ett lika stort utrymme och fyra spel för den gamla bron. När brobyteståget stannade på broplatsen, lyftes först den gamla bron upp under balkarna. Sedan körde man fram ekipaget så att nya bron kom på rätt plats ovanför landfästena. Därefter sänkte man ner den på landfästena och la tillbaka spåret i makadamballast som förts med i brobyteståget. Sen var det bara att köra bort brobyteståget.
Metoden medförde att kontaktledningen inte behövde rivas, i och med att brobytesvagnen inte var högre än lastprofilen.
Man hade hastighetsnedsättning till 20 km/h någon dag efter bytet för att säkra att bron var korrekt upplagd och för slutjustering av spårläget.
Längre broar var ju knepigare att byta. Ofta fick man använda två av SJ stora bärgningskranar och lyfta ut den gamla bron i sidled och lyfta in den nya som byggts på andra sidan banan. Men också sådana verksamheter gick förhållandevis fort. Ofta använde man en trafikfri natt för arbetet.
Sven B

--
Sven B

Brobyte genom historien

av Lennart Petersen @, onsdag, november 25, 2020, 17:54 (57 dagar sedan) @ mormorsgruvan

Hur lång tid tog brobyte förr ? Bron över Vitån byttes år 1950 på 5 timmar och 30 minuter.

När järnvägsbron i Halmstad byttes 1928 skrdde detta över en lördag natt. Den nya byggdes upp bredvid den gamla och sköts sedan in i den gamlas läge. En fördel då att det ännu inte var elektrifierat men ändå imponerande ingeniörskonst.

Brobyte genom historien

av Per Ljungberg @, torsdag, november 26, 2020, 10:50 (56 dagar sedan) @ Lennart Petersen

Någon gång i början av 1950-talet byttes en fackverksbro över Säveån strax nordost om Alingsås. Då användes den gamla (ursprungliga?) stenbron som omledningsbro för järnvägen. Man placerade järnbalkar ovanpå valven som förstärkning.

RSS-feed av trådar

powered by my little forum