Lagad Mas vagn (Järnväg allmänt)

av Johan.Ly, fredag, april 11, 2008, 19:18 (4426 dagar sedan)

Denna bild hittade jag på Jan Lindahls sida, kan det vara en av dom som Bengt Dahlberg har visat såsom söderskjuten under andra vk i Narvik ? Nu i lagar skick ?

[image]

Flagnad Mas-vagn!

av Ulf L Eriksson ⌂ @, Luleå, fredag, april 11, 2008, 20:06 (4426 dagar sedan) @ Johan.Ly

Jag tycker korgarna ser ut att vara av -50 års modell vilket gör det högst osannolikt att de upplevt så traumatiska händelser som att bli beskjutna i krigshändelser.
Enbart det faktum att korgarna ger intryck av att vara i dåligt skick beror nog snarare på att utvändig isolerande beläggning är på väg att ge upp.

Lagad Mas vagn

av Christer Fredriksson @, lördag, april 12, 2008, 00:56 (4426 dagar sedan) @ Johan.Ly

Mas-vagnarna försågs med ett tjockt lager skumplast för att isolera mot kyla så att inte sligen/mullen frös fast i vagnarna under transport från Grängesberg/Blötberget/Håksberg/Idkerberget till Domnarvet. Man trodde att man därigenom skulle kunna köra sligen även under vintermånaderna, men det lyckades ej, utan kylan gjorde sitt trots allt. Det är denna isolering som flagnar av, dels av sig självt samt dels beroende på att vagnarna sköts fram av de skopor och frontlastare som användes vid lastningen genom att sätta skoporna mot vagnskorgarna.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum