Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Fråga om "banken" på Stockholm Ö

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Fråga om "banken" på Stockholm Ö

av Thomas Tell söndagen den 23 december 2007 Kurt M.: Re: Fråga om "banken" på Stockholm Ö

>>Både i dagligt tal och i de nedan visade, inskannade dokumenten benämns ju sidospåren i stationens bortre ände som "banken". Men nu måste jag fråga: Är detta verkligen en bank, eller är det en bit berg som återstår efter att man gjort de två skärningarna intill? Eller är det rentav en kombination, som åstadkommits genom att man lagt upp sprängstenen på en återstående bergrygg?
>Är inte säker, men jag TROR detta är den bortsprängda stenmassan från norra bergväggen närmast nuvarande KTH. Bangården breddades ju en del efter 2. vkr. eller när det var. Vill minnas att äldre bg-ritningar INTE har ngt utdragsspår alls här!
>Rätt??Norra änden på banken består av en bergknalle med viss stensättning runt. Annars är den stensatt hela vägen på båda sidorna. Västra sidan är i dag täckt av fyllnadsmassor från bangårdsombyggnaderna häromåret.
/tell


Hela tråden: