Deprecated: Function strftime() is deprecated in /customers/c/d/b/jvmv2.se/httpd.www/gamlaforum/inlagg.php on line 51 Gamla Järnvägshistoriskt Forum - Re: Krocktest av ånglok - The Great Crush Collision

<< Till Järnvägsmusei Vänner

Gamla Järnvägshistoriskt Forum

Till (nya) Järnvägshistoriskt Forum >>

Åter till forumets huvudsida
Observera att detta forum är stängt för nya inlägg

Re: Krocktest av ånglok - The Great Crush Collision

av Jan Långström tisdagen den 25 december 2007 Dag Bonnedal: Re: Krocktest av ånglok

>>>Observera att ingen av pannorna spricker. Det blir ingen ångexplosion. Jag har för mig att världsrekordet i hopp med ånglok innehas av ett egyptiskt lok med innercýlindrar som fick maskinhaveri.
>>Det fanns/finns rätt många såna här filmer, faktiskt... På den tiden var skrotmässiga gamla ånglok billiga o filmregissörerna ofta förmögna...!!
>Det var väl värre än så?
>På filmen syns att man märkt tendern med något i still med "State Fair". Det här var en rätt vanligt förekommande uppvisning (vid en större marknad) för allmänheten som alltså satt på läktare och åsåg spektaklet.
>Risken för långt kringflygande delar vid en pannexplosion måste ha varit påtaglig. Men det är ju fullt möjligt att man använde lågt tryck i pannorna vid tillfället för att i någon mån minska riskerna.
>God fortsättning
>Dag BOch glöm inte bort den spektakulära uppvisningen i reklamsyfte som slutade med två pannexplosioner och massor av dödade och skadade. Lyssna sen till The Great Crush Collision March av Scott Joplin.
/Jan


Finns en del på nätet, t ex detta


Hela tråden: