Samligsportalen och Digitalt Museum (Fotografier/bildfrågor)

av Harald ⌂ @, Göteborg, fredag, maj 24, 2019, 15:59 (118 dagar sedan) @ Ola Ahlström

Eftersom det numera verkar vara Digitalt Museum som gäller istället för Samlingsportalen uppstår ett par praktiska frågor;

1. Hur länge kommer Samlingsportalens bilder att finnas tillgängliga där? Hemsidan anger att förändring kommer att påbörjas i juni 2019.

2. Det tycks inte registrerats några nya bilder på Samlingsportalen de senaste två åren, betyder detta att situationen är densamma när det gäller Järnvägsmuseums bilder på Digitalt Museum?

3. Jag upplever "sökfunktionen" på Digitalt Museum komplicerad, kommer den att utvecklas/förbättras?

Ola Ahlström
Malmö

Det var illa. Det är ju tyvärr en trend att man "förenklar" sökningen. Med förenkla menas tydligen inte att göra det lättare att hitta det man vill se, utan att det inte finns så många sökvariabler. När man kan söka i flera fält samtidigt kan man ofta ganska lätt begränsa resultat till det man vill ha plus ett mindre antal andra bilder. Med den "förenklade" sökningen får man lägga mycken tankemöda på att konstruera söksträngen och resultatet blir ofta ändå antingen 0 eller flera hundra. På Spårvägsmuseets webbplats får numera i regel bläddra igenom flera hundra bilder för att hitta det man söker.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum