Solsidan, Saltsjö-Duvnäs. (Järnväg allmänt)

av Gunnar Ekeving, Monday, August 10, 2020, 16:44 (1357 dagar sedan) @ mamma Ulla

Vad är det för sorts restaurang i Solsidan nu?

Jag läste en gång en recension "Stockholms bästa pizzor och Stockholms snorkigaste personal" och det stämde med vad jag upplevt lite tidigare. Men sist jag var där (kanske två år sedan) tror jag restaurangen var stängd. Så hur är läget nu?


Var där igår. En klart snofsigare pizzeria än de annars brukar vara. Och har specialiserat sig på excellenta drinkar.

ja, det har verkligen varit varierande standard på den restaurangen under de cirka 25 år den existerat. Första tiden god mat, trevlig personal och miljö, sedan olika varianter av trist pizzeria eller hamburgergrill. Däremellan en period med en ägare som nog inte visste mycket om hur man driver restauranger; råkade se ett TV-program med "Arga kocken" eller "Kniven på strupen" med en rutinerad krögare som var där och tillfälligt ryckte upp verksamheten, men när han hade vänt ryggen till dröjde det inte länge innan det började gå ordentligt utför. Desto mer glädjande att man nu tydligen fått en mer ambitiös ägare!

Bland genuina miljöer vid Saltsjöbanan kan också nämnas Saltsjö-Duvnäs, där stationshuset utvändigt inte ändrats mycket - förutom en restaurangskylt. Denna restaurang, som var riktigt bra, har dock varit stängd de senaste åren. Kanske för liten matsal för att få in det antal gäster som behövs för långsiktig lönsamhet? Innan stationsrestauranten öppnade fanns för övrigt en - ganska dåligt fungerande - servering av kaffe mm i väntsalen; denna försäljning skedde genom en baklucka till den i stationshuset inrymda kiosken.


Hela tråden: