Rigida attityder till en krass omvärld (Järnväg allmänt)

av Roger Lundberg, Friday, September 23, 2011, 12:51 (4600 dagar sedan) @ Anders Sandgren

Bäste Anders!
Det Du beskriver, passar bra in på hur NBVJ utvecklats, från en rent museal järnvägsförening till att bli ännu en förening som "kör med B-lok och 60-talare".

Vändningen på detta, att åter hitta till sina rötter, har varit på god väg i ett antal år nu, men allteftersom en förening växer, och fler medlemmar strömmar till, så ökar också antalet starka viljor, och antalet inriktningar ökar. Det är inte görligt att tillfredsställa alla inriktningar i en dylik förening, och de som känner sig överkörda gör sin röst hörd exempelvis på forum som detta. Inget fel med det, men ett fåtal röster på ett forum, kan få oanade konsekvenser för en förenings rykte, för föreningens styrelse mm.

Man har som medlem i en förening inte bara rättigheter att uttrycka sig, utan också skyldigheter att göra det på ett för föreningen bra sätt, eller i första hand internt inom sin förening.

NBVJ håller på att renodla sin trafikverksamhet map fordonsinnehav/fordonstyper. Stålvagnarna är i princip borta, och de museala aspekterna börjar få kraftig landkänning ånyo.

mvh Roger


Hela tråden: