VGJ, Nossebro - Nedläggning av persontrafiken? (Byggnad)

av K Lemming, Tuesday, March 01, 2022, 16:17 (842 dagar sedan) @ PeO

Den ensamma bussen denna lördag torde kommit från Trollhättan. Näst sista dagen med trafik från Göteborg. Måndagen därpå var morgontåget från Göteborg indraget, vi fyra kvarvarande realskoleelever från Sollebrunn/St.Mellby/Borg fick taxi till Nossebro sista veckan på terminen, påföljande år fick våra föräldrar turas om att köra oss till Nossebro, där John Liv tog oss vidare till Vara med bussen på bilden. Tidigare kopplades tågen samman i Nossebro på morgonen vid halv 9-tiden.
Trollhättebanan blev kvar ett år till. Vid tiden för beslutad nedläggning tog John utlandssemester, för att slippa vara med, men när han kom hem fick han fortsätta köra. Vägarna i området klarade inte Larssons bussar, så det blev en hastig upprustning av vägarna innan John körde sista tåget, även det en lördag.

Lades persontrafiken söder/väster om Nossebro ner 1967? Hur kom det sig att man isf valde att låta Nossebro bli brytpunkten, var det pga banan till Trollhättan?

Jag har alltid fattat det som att 1967 lades persontrafiken ner söder/väster om Sjövik, eller fattar jag ditt inlägg fel?


Hela tråden: