Avtalen med WFJ uppsagda - skarpt läge. (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Baloo, Sunday, February 17, 2008, 14:14 (5848 dagar sedan) @ Christer Andersson

Så nära slottet, hamnen och samhället är det nog snarare annat än garage som lockar. När man väl har städat upp miljön runt lokstallet skulle det kunna vara en fantastisk miljö för ett flertal olika verksamheter. Bostäder på gamla bangården är väl inte omöjligt att anta heller.

Kanske är det så att kommunen åt WFJ har insett det som mycket väl kan vara sanningen, att luften har gått ur verksamheten? Visst var det ett hårt slag med indraget trafiktillstånd och stillastående tåg ett antal år men å andra sidan känns det som att en riktigt livskraftig förening hade varit igång till sommaren efter eller möjligtvis året därpå.

Jag tycker inte heller att det är kul att en museibana riskerar att läggas ned och rivas upp. I detta fallet känns det dock som att en upprivning endast är en bekräftelse av att verksamheten nästan helt har upphört. Med tanke på den plats och exponering som WFJ har i sommarturistmålet Vadstena så är det inte ett dugg konstigt att kommunen bevakar sina intressen efter alla dessa år. Mitt i allt de håller efter och marknadsför ligger något som inte ser ett dugg inbjudande ut!

Det är hedervärt att utomstående styr kosan mot Vadstena för att försöka göra ett krafttag i elfte timmen men å andra sidan kan man ju fråga sig hur mycket som kommer att göras när man lyckats dra klockan tillbaka till halv elva? Kommer det att bli en injektion för föreningen, en väckarklocka som sporrar nya medlemmar att gå med och [i]verkligen engagera sig långvarigt?[/i] Många av de som strömmar till nu verkar vara sådana som redan är aktiva på andra banor, banor där de sannolikt är en del av "gänget", men när alla dessa sedan har lagt ifrån sig spettet efter femhundra bytta sliprar då? Uppförsbacken för WFJ är nog längre än en vår och sommar av frekventa arbetshelger med ditresta förmågor.:-|

/Djävulens advokat


Hela tråden: