Avtalen med WFJ uppsagda - som man bäddar får man ligga (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Anders Sandgren, Monday, February 18, 2008, 10:34 (5944 dagar sedan) @ Micke Carlsson

Det verkar finnas två större problem:
- Lång historia av miss-skötsel inom föreningen med urspårning, indraget trafiktillstånd, allmänt skräpig omgivning och miserabelt underhåll
- Svagt kommunalt stöd, givetvis påverkat av ovanstående.
Om det dessutom finns en eldsjäl mot WFJ som gör allt för att få bort banan så har han ju bara fått rätt med tiden genom banans skötsel.

För vissa männsiskor (vissa av dem tongivande kommunpolitiker) är utvecklingen en oundviklig process där allt gammalt skall bort. På 1860-talet fanns konkreta planer att riva hela Gamla Stan i Stockholm utom slottet och kyrkorna. På 1960-talet skövlades stora delar av äldre stadskärnor för att ge plats åt domus- och tempo-lador med tillhörande parkeringssystem.
Vad planerna i Vadstena går ut på kan man undra, men antagligen finns det planer på chica bostadskvarter där möjligen stationshuset finns kvar, kanske lokstallet som shoppinglada eller kulturhus/konsthall. Alternativet är väl ett totalt frmgångsrecept där det mesta rivs och ersätts av en trädbefriad asfaltsparkering och en Willys-lada i korrugerad plåt. Men så korkade tror jag inte kommunledningen är.

Om man hade skött omgivningen och det sett ut som t.ex i Mariefred hade det varit mycket svårare att ge sig på förenigen. Som det nu är så talar nog verkligen för rivningsivrarna, vilket är djupt tragiskt.


Hela tråden: