surnad mjölk (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Henrik Mundt @, Sunday, February 17, 2008, 18:10 (5900 dagar sedan) @ nicke

Nu spickar jag!!
Visst är det obehagligt att se alla vedemöder bli till inget. Men mine herrar är det inte på tide att se sanningen i vitögat.
Det finns et icke ringa antal som är intresserade av gamla tåg men hur många är tändta på att veckoslut efter veckoslut år ut och in skulle använd all sin lediga tid på gammalt järn och samtidigt ha en familj. Hur många har kundskaporna att få ett lok att rulla? Hur många tyckar det är livet att byta slipers, röja sly etc. samtidigt med attt du hela tiden får lägga pengar emellan.
Jag har en klar förnimmelse att antalet veteranföreningar kommer att reduceras ganska hårdt dels pga omkostnaderna för att hålla en järnväg igång dels pga av myndigheters krav och inte minst kommuners vilja att ständigt få klagomål från innevånare om lukt, skrot och skadegörelse.
Ångloksepoken tog slut för sådär 35-40 år sedan. Vi nostalgiker måste inse att en ny generation icke ser samma tjusning i våran hobby som vi själva.
För inte så länge sedan var jag på et möte i en veteranjärnvägsförening. Det var 50+ som gälde med några få undantag. Hur många av dessa äldre gentlemän har eller skullje vilja lägga en del av sin tid på lok/vangnar/bana/byggnader etc? Jag har sett vart det bär. Optimismen har lämnat in!!!


Hela tråden: